دات نت نیوک
شنبه و دوشنبه
021-77462113
یکشنبه سه شنبه چهارشنبه
021-77731758

بیماری های ارولوژی
انحنای آلت تناسلی و بیماری پیرونی
 

انحنای آلت تناسلی و بیماری پیرونی

انحنای آلت تناسلی Penile curvature در%1 افراد بطور مادرزادی دیده می شود و علت آن نا مشخص است و با گرفتن شرح حال و معاینه آلت تناسلی تشخیص قطعی شده و تنها درمان آن انجام جراحی در هر زمانی از بلوغ می باشد .
چهارشنبه، 20 دی 1396 | Article Rating

انحنای آلت تناسلی Penile curvature در%1  افراد بطور مادرزادی دیده می شود و علت آن نا مشخص است و با گرفتن شرح حال و معاینه آلت تناسلی تشخیص قطعی شده و تنها درمان آن انجام جراحی در هر زمانی از بلوغ می باشد .

 

بیماری پیرونی
در 4-9  در صد افراد انحنای غیر مادرزادی آلت تناسلی با علت ناشناخته ایجاد میشود که آنرا بیماری پیرونی می گویند و بیشترین علت احتمالی آن ، صدمات جزئی تکرار شونده به اجسام غاری آلت تناسلی می باشد که در مرحله اول با یک روند  التهابی شروع شده و در ادامه روند بیماری ، یک پلاک غیر قابل انعطاف  فیبروتیک ، جایگزین بافت نگهدارنده طبیعی اجسام غاری می شود و همین امر منجر به درد ، خمیدگی و انحنای آلت تناسلی میشود .

 

 

عوامل زمینه ساز بیماری پلاک پیرونی : 
دیابت ، فشارخون بالا ، تنگی عروق کرونر قلبی ، اختلالات چربی ، مبتلایان به اختلالات نعوظ ، سیگاریها ، مصرف زیاد الکل .

 

مراحل پلاک پیرونی : 
-A  فاز اول ( فاز التهابی حاد ) : که در آن یک ندول یا پلاک نرم وجود داشته و حتی در شلی هم آلت دردناک بوده و باعث انحنای آشکار آلت تناسلی میشود و بعد از دو ماه درد بهبود میابد .
-B فاز دوم (فیبروتیک) که در آن یک پلاک سفت قابل لمس دیده می شود که در آن ممکن است رسوب کلسیم هم دیده شود و در این فاز بیماری ثبات یافته و پیشرفت آن قطع میشود .
با گذشت زمان در 3-13 در صد موارد بهبودی خود به خود روی میدهد که بیشترین میزان بهبودی در فاز اول بیماری قبل از تشکیل پلاک فیبروتیک می باشد .
و در حدود 50 در صد موارد بدون تغییر بوده و در 40 در صد موارد بدتر می شود .

 

درمان پلاک پیرونی : 
A- درمانهای غیر جراحی عبارتند از : 

  1. 1- داروهای خوراکی 
  2. 2- درمانهای موضعی 
  3. 3- تزریق داخل پلاک ( وراپامیل – کورتون – اینترفرون و ...) 

B- درمانهای جراحی 

 

درمانهای غیر جراحی :


در مراحل اولیه و حاد بیماری که هنوز پلاک نرم و غیر متراکم و بدون کلسیفیکاسیون می باشد ، درمانهای غیر جراحی پیشنهاد میشود که این درمانهای غیر جراحی در مرحله مزمن و تثبیت یافته بیماری بی اثر است .
تنها داروی مورد تایید سازمان غذا و داروی FDA)) آمریکا ، برای درمان بیماری پیرونی که احتمالا موثر شناخته شده است کپسول یا پودر potaba می باشد که روزانه 12 گرم از این دارو به مدت 12 ماه توصیه میشود که میتواند باعث تسکین درد – جلوگیری از پیشرفت بیماری و کاهش سایز پلاک شده ولی روی کاهش انحنای آلت تناسلی که از قبل بوجود آمده ، بی اثر میباشد .
درمانهای خوراکی مثل ویتامین E – پنتوکسی فیلین – ال . کارنی تین – تاموکسیفن ، تاثیر اثبات شده ای نداشتند .
تزریق داخل پلاک وارپامیل میتواند حجم پلاک را کاهش دهد و انحنای آلت را بطور قابل توجهی کاهش دهد.
تزریق کلاژنازکلستریدیال هم ممکن است کاهش قابل توجهی در انحنای آلت بدهد.
تزریق اینتر فرون ممکن است کاهش حجم پلاک و انحنای آلت شود .

  • •    تزریق کورتون داخل ضایعه ، کاهش قابل توجهی در اندازه پلاک ، درد بیمار و انحنای آلت تناسلی نمی دهد .
  • •    ژل وراپامیل 15 در صد ممکن است سایز پلاک وانحنای آلت تناسلی را کاهش دهد .
  • •    ESWL :  روی سایز پلاک و انحنای آلت تناسلی بی تاثیر بوده اما برای تسکین درد آلت تناسلی ممکن است سودمند باشد .
  • •    دستگاههای کشنده devices traction و وکیوم ، ممکن است درد را کاهش دهند اما روی سایز پلاک و انحنای آلت تناسلی بی اثرند .

 

درمانهای جراحی :

در افرادی که درمانهای غیر جراحی را دریافت کرده ونتایج قابل قبولی از درمان حاصل نشده و سیر بیماری حدود 6-12ماه ثابت مانده و پیشرفتی ندارد به منظور کمک به اصلاح انحنای آلت تناسلی ، بسته به شدت انحناء – طول آلت تناسلی و وضعیت عملکرد نعوظ بیمار و با توضیح کامل عوارض و خطرات احتمالی به بیمار ، اقدام به جراحی می شود هر چند فقط در درصد کمی از بیماران پس از جراحی ، آلت تناسلی کاملا صاف می شود .

 

عوارض احتمالی جراحی : 

کوتاه شدن آلت تناسلی - گزگز آلت تناسلی – اختلال نعوظ – عود مجدد .
 

تصاویر
  • انحنای آلت تناسلی و بیماری پیرونی
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری