روش های تشخیصی در بیماری های ارولوژی: همانند سایر رشته های تخصصی در رشته ارولوژی نیز سنگ بنای اصلی تشخیص، گرفتن شرح حال دقیق و انجام معاینه بالینی دقیق و کامل بیمار می باشد.
دات نت نیوک
شنبه و دوشنبه
021-77462113
یکشنبه سه شنبه چهارشنبه
021-77731758

بیماری های ارولوژی
روش های تشخیصی در بیماری های ارولوژی
 

روش های تشخیصی در بیماری های ارولوژی

روش های تشخیصی در بیماری های ارولوژی: همانند سایر رشته های تخصصی در رشته ارولوژی نیز سنگ بنای اصلی تشخیص، گرفتن شرح حال دقیق و انجام معاینه بالینی دقیق و کامل بیمار می باشد.علاوه بر اطلاعات حاصل از شرح حال و معاینه بالینی در برخی موارد جهت کمک به تشخیص دقیق از روش های پاراکلینیکی نیز باید استفاده کرد.این روش ها عبارت اند از:
دوشنبه، 27 آذر 1396 | Article Rating

روش های تشخیصی در بیماری های ارولوژی:
همانند سایر رشته های تخصصی در رشته ارولوژی نیز سنگ بنای اصلی تشخیص، گرفتن شرح حال دقیق و انجام معاینه بالینی دقیق و کامل بیمار می باشد.علاوه بر اطلاعات حاصل از شرح حال و معاینه بالینی در برخی موارد جهت کمک به تشخیص دقیق از روش های پاراکلینیکی نیز باید استفاده کرد.این روش ها عبارت اند از:
1.    عکس ساده شکم و لگن :با اشعه x انجام می شود.
2.    سونوگرافی شکم و لگن: روشی بی ضرر که در بسیاری از بیماری های ارولوژی به عنوان بررسی اولیه انجام می گیرد.
3.    IVP : با تزریق مواد کنتراست وریدی انجام می شود و یکی از بهترین روش های تشخیصی بیماری های کلیه بوده و اطلاعات جامعی در باره آناتومی و عملکرد کلیه- حالب و مثانه ارائه می نمای د و جهت اطلاع از وضعیت عروق کلیه از سی تی آنژیوگرافی استفاده می شود.
4.    سی تی اسکن شکم و لگن: یکی از دقیق ترین روش ها در تشخیص سنگ های کلیه- توده های کلیه- مثانه- پروستات می باشدکه با اشعه x انجام می شود.
5.    MRI : در تشخیص توده های کلیه و فوق کلیه و تصویربرداری عروقی یک روش بسیار عالی با استفاده از گادولینیوم جهت بررسی آناتومی و عملکرد کلیه می باشد.
6.    طب هسته ای: با استفاده از مواد ایزوتوپ همانند MAG3-DTPA-DMSA-I123-Ga67-Tc99 و.. در تشخیص بیماری های کلیه، انسدادهای ادراری، تخمین عملکرد کلیه ها، تشخیص کلیه های نابجا، تشخیص تومور ها، متاستاز، آبسه و.. در اکثر بیمارستانها قابل انجام است.
7.    سیستوگرافی و اورتروگرافی: با تزریق مواد حاجب به داخل مجرا و مثانه در تشخیص تنگی های مجرا، وضعیت تخلیه ای مثانه، برگشت ادرار از مثانه به حالب از این روش ها استفاده می نمایند که به نام VCUG و اورتروگرافی رتروگرید نامیده می شوند.
8.    پیلوگرافی رتروگرید: پس از تعبیه سوند در داخل حالب و تزریق ماده کنتراست درون حالب و کلیه کرده و در مورد انسداد لوله حالب-آناتومی سیستم پیلوکالیس- تنگی محل اتصال لگنچه به حالب و... اطلاعات مفیدی در اختیار پزشک می گذارد.
9.    آندوسکوپی: دیدن تمامی قسمت های دستگاه ادراری با کمک لنز و با دید مستقیم مقدور می گردد.ای روش سامل: اورتروسکوپی(دیدن مجرا)، سیستوسکوپی(دیدن مثانه)، یورتروسکوپی(دیدن حالب) می باشد. 10.    نوار مثانه(USD) : به عنوان روش پیشرفته تشخیصی و عموماٌ جهت اثبات تشخیص در اختلالات عملکردی مثانه و مجرا و پاره ای بیماری های آناتومیکی مثانه و مجرا در دسترس پزشکان می باشد.این روش در موارد متعددی استفاده می شود مانند:
•    بی اختیاری ادراری 
•    بیماری های عصبی مثانه و مجرا
•    بیماری های انسدادی مجرا مانندک بزرگی پروستات- دریچه پیشابراه خلفی- تنگی مجرا- ریفلاکس مثانه به حالب- آسیب های ستون فقرات و جمجمه پس از اعمال جراحی ستون فقرات و لگن و...
11.    نمونه برداری از کلیه- مثانه- پروستات و بیضه(بیوپسی):بیوپسی از کلیه، مثانه ، حالب و بیضه به صورت سرپایی یا با بیحسی موضعی در اتاق عمل انجام می شود.در موارد مشکوک به بدخیمی پروستات نمونه برداری از پروستات به روش اندویورولوژِک یا با کمک دستگاه سونوگرافی انجام می گردد.
12.    کاورنوزومتری-کاورنوزوگرافی: در تشخیص ناتوانی جنسی استفاده می شود.
علاوه بر روش های اشاره شده بررسی های آزمایشگاهی نیز جهت تشخیص بیماری های ارولوژی کاربرد وسیعی دارند.
1.    
آزمایش خون :آزمایشات روتین و تخصصی مانند اوره-کراتینین-کلسیم-فسفر-اسید اوریک-اگزالات-پتاسیم-کلر-PTH-تست های کبدی-PSA- LH-FSH – رنین- آلدوسترون- تستسترون-پرولاکتین-HCG-AFP-LDH 
2.    آزمایش ادرار: آنالیز ادرار- کشت ادراربررسی سلول های بدخیم در ادرار(سیتولوژی)- اندازه گیری پروتئین- کلسیم- فسفر- سدیم- پتاسیم- اسید اوریک- سیترات- منیزیم- کراتینین- و ادرار 24 ساعته و... 3.    آزمایش اسپرم:آنالیز مایع منی(semen analysis) که مهمترین آزمایش در تشخیص ناباروری زوجین با علل مرانه می باشد و کشت مایع منی –سواپ مجرا در تشخیص عفونت های مجرا به کار می روند.

تصاویر
  • روش های تشخیصی در بیماری های ارولوژی
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری