دات نت نیوک
شنبه و دوشنبه
021-77462113
یکشنبه سه شنبه چهارشنبه
021-77731758

بیماری های ارولوژی
تنگی مجرای ادراری
 

تنگی مجرای ادراری

تنگی مجرای ادراری مشکل شایعی بوده که 1-9 نفر را در هر هزار نفر در گیر نموده و در کشورهای در حال توسعه شیوع آن بالاتر بوده و هزینه های اقتصادی قابل توجهی را به شبکه بهداشت و درمان جوامع وارد می کند .
چهارشنبه، 20 دی 1396 | Article Rating

تنگی مجرای ادراری مشکل شایعی بوده که 1-9  نفر را در هر هزار نفر در گیر نموده و در کشورهای در حال توسعه شیوع آن بالاتر بوده و هزینه های اقتصادی قابل توجهی را به شبکه بهداشت و درمان جوامع وارد می کند .

 

 

علایم تنگی مجرا بطور شایع عبارتند از : 
ضعیف شدن جریان ادرار – تاخیر در شروع ادرار کردن – زور زدن هنگام ادرار کردن – عدم تخلیه کامل ادرار – تکرر ادرار روزانه و شبانه – درد و خونریزی حین ادرار کردن – عفونتهای مکرر اداراری – بی اختیاری ادراری – احتباس ادراری .

 

علایم کمتر شایع تنگی مجرا عبارتند از : 
آبسه مجرای ادراری – اختلال انزال و انزال خونی – ناتوانی جنسی – انحنای آآلت تناسلی – عفونت شدید بافتی و سیاه شدن ( گانگرن ) ناحیه تناسلی .

 

بیماریهایی که علایم مشابه تنگی مجرای ادراری دارند : 
بزرگی خوش خیم پروستات – سنگ مجرای ادراری – تنبلی عملکرد مثانه ( در اثر آسیبهای نخاعی - دیابت - MS – سکته مغزی – جراحی روده ) .

 

چه افرادی مستعد تنگی مجرای ادراری هستند ؟ 
تصادفات منجر به شکستگی استخوانهای لگن – آسیب های مجرا به دنبال تروما – تنگی مجرا به دنبال دستکاری مجرا و سونداژ مجرا – پس از بیماریهای مقاربتی STD – پس از جراحی پروستات به ویژه جراحی سرطان پروستات – افزایش سن – بیماری لیکن اسکلروزیس .


درمان تنگی مجرا :
اولین اقدام در تنگی مجرا انجام RUG و یا سیستوسکوپی بوده و پس از اثبات تنگی مجرا ، ابتدا به روش جراحی بسته از طریق مجرا ( آندوسکوپیک ) اقدام به برش تنگی مجرا و گشاد کردن آن می نمایند ( اینترنال اورتروتومی و دیلاتاسیون مجرا  ) که در اکثر موارد تنگی های محدود ، این روش کافی می باشد .
در صورتی که پس از این جراحی ، بیمار در طی سه ماه به صورت سریال با سونداژ مجرا اقدام به گشاد کردن مجرا به صورت مداوم نمایند میزان موفقیت این عمل بالا بوده و شانس عود تنگی کم می شود .
در صورتی که بعد از دو بار اقدام به جراحی اینترنال اورتروتومی ، تنگی مجددا عود نماید بایستی اقدام به جراحی باز( یورتروپلاستی) نمود .
در موارد تنگی های شدید و طولانی از همان ابتدا توصیه به جراحی باز یا یورتروپلاستی می شود که در این جراحی بعد از برش روی آلت تناسلی وتعیین طول تنگی ، اقدام به برداشتن تنگی و وصل کردن مجدد دو انتها مجرا روی سوند فولی می شود و دو تا سه هفته بعد سوند فولی خارج می شود .
پس از انجام جراحی یورتروپلاستی نیز امکان عود تنگی و حتی کوتاه شدن طول آلت تناسلی و درجاتی از ناتئانی جنسی وجود دارد .
در صورتیکه پس از عملهای آندوسکوپیک تنگی مجرا ، بیمار در طول هفته 1 الی 2 بار اقدام به گشاد کردن مجرا با سوند شماره  16-14 ( نلاتون یا سوند فولی ) نماید منجر به رضایتمندی بیشتر بیماران شده و شانس عود مکرر تنگی مجرا کاهش می یابد .
 

تصاویر
  • تنگی مجرای ادراری
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری